موسسه حقوقی وکیل آتی

جهت دریافت مشاوره پس از پرداخت تنها 79 هزار تومان با شماره 02191309276 تماس بگیرید تماس بگیرید

سریع ترین راه طلاق و انواع روش های طلاق

سریع ترین راه طلاق

در فقه اسلامی آمده که طلاق حق مرد است، اما بر اساس قانون و بر طبق شرایطی زن نیز میتواند تقاضای طلاق نماید. گفتنی است که اقسام طلاق به هر شکلی که اجرا شوند به تشریفاتی نیاز دارند که تنها با طی شدن آن صیغه طلاق جاری خواهد شد. در این مقاله از اقسام طلاق بیشتر خواهیم گفت و سریع ترین راه طلاق را ذکر خواهیم کرد.

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    اقسام طلاق چه هستند؟

    طلاق یعنی خاتمه زندگی مشترک. اجرای این تصمیم گاهی از جانب زن و گاهی از جانب مرد است و گاهی هر دو نفر آنها برای اجرای آن تصمیم میگیرند. در این مقاله قصد داریم از طلاق بگوییم و اقسام طلاق را معرفی کنیم.

    ناسازگاری از جمله مشکلاتی است که ممکن است گریبان یک زندگی مشترک را بگیرد و زوج و زوجه را راهی دادگاه کند و در موارد حاد باعث جاری گشتن صیغه طلاق شود. البته طلاق یک روش کاملا عرفی و شرعی است. در حقیقت این روش ایجاد گشته تا زن و مرد بتوانند به صورت قانونی از هم جدا شده و به ناسازگاری ایجاد گشته پایان دهند.

    در فقه اسلامی آمده که طلاق حق مرد است، اما بر اساس قانون و بر طبق شرایطی زن نیز میتواند تقاضای طلاق نماید. در حالت دیگر هم زن و هم مرد میتوانند به دادگاه رفته و مشترکا برای جاری گشتن صیغه طلاق درخواست بدهند. همانطور که ملاحظه می کنید طلاق یک مقصد است که روش های مختلف و گوناگونی برای رسیدن به آن وجود دارد. گفتنی است که اقسام طلاق به هر شکلی که اجرا شوند به تشریفاتی نیاز دارند که تنها با طی شدن آن صیغه طلاق جاری خواهد شد.

    انواع طلاق، بر طبق درخواست

    طلاق از طرف مرد

    جاری شدن صیغه طلاق در صورتی که درخواست کننده آن مرد باشد نیازمند تشریفات خاصی است. البته در فقه اسلامی طلاق حق مردان است و هیچ کسی نمیتواند این حق را از آنها سلب کند. اما اجرای تشریفات الزامی است.

    در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی در همین زمینه آمده: مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.

    لازم به ذکر است که به منظور درخواست طلاق مرد باید به دادگاه مراجعه نماید. او لازم است درخواستی مبنی بر عدم امکان سازش را ارائه نموده و به دادگاه ثابت کند که با شرایط موجود امکان ادامه زندگی مشترک برای وی وجود ندارد. چنانچه ادله ی او منطقی و باور پذیر باشند این حق به وی اعطا گشته و او باید تمامی حق و حقوق زن شامل ( نفقه، مهریه، نحله و… ) را پرداخت نماید.

    طلاق از طرف زن

    یکی دیگر از اقسام طلاق، طلاق از جانب زن نام دارد. البته در فقه اسلامی طلاق حق زن نیست اما در صورت وجود شرایطی زن میتواند به دادگاه مراجعه نموده و درخواست طلاق بدهد.

    در همین زمینه لازم به ذکر است که طلاق از طرف زن به دو شیوه ممکن است:

    • وکالت در طلاق یا برخورداری از حق طلاق
    • استناد به شرایط عسر و حرج

    حق طلاق چیست و چگونه می توان با آن طلاق گرفت؟

    حق طلاق از جمله حقوقی است که زنان می توانند در زمان جاری شدن صیغه عقد آن را به اختیار خود درآورند. لذا مرد میتواند با ارائه وکالت این حق قانونی را در اختیار همسرش بگذارد. البته با در اختیار داشتن حق طلاق زن مجاز نیست هر زمان که مایل بود از شوهرش طلاق بگیرد. بلکه اجرای تشریفات الزامی است.

    عسر و حرج در طلاق

    این مفهوم به معنای ایجاد شرایطی است که در صورت وقوع آن ادامه ی زندگی برای زوجه سخت و مشقت بار باشد. در صورت وقوع این شرایط زوجه میتواند به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق بدهد.

    موارد زیر از جمله مصادیق عسر و حرج هستند:

    • در صورتی که زوج خانه و زندگی را ترک نماید. ( 6 ماه متوالی و 9 ماه متناوب در طول یکسال بدون عذر موجه)
    •  اعتیاد زوج به مشروبات الکلی و یا مواد مخدر و آسیب رساندن به بنیان خانواده و همچنین اقدام نکردن برای ترک  در صورتی که پزشک ترک اعتیاد را لازم تشخیص داده است.
    • محکوم شدن زوج به حبس به مدت 5 سال و بیشتر از آن
    • احراز هرگونه سوء رفتار از جانب زوج از جمله ضرب و شتم و یا مصادیق آن که ادامه زندگی را برای زوجه دشوار و غیرقابل تحمل نموده باشد.
    • ابتلای زوج به بیماری های سخت و صعب العلاج که ادامه زندگی را مختل کند

    در صورت وقوع هر کدام از شرایطی که ذکر شد، زوجه می تواند به دادگاه مراجعه نموده و درخواست طلاق دهد.

    طلاق به دلیل عسر و حرج

    در قانون آمده که زنان با استناد به شرایط عسر و حرج می توانند از همسر خود طلاق بگیرند.

    نپرداختن نفقه، غیبت شوهر برای مدت زمان طولانی، ایجاد وضعیتی که زندگی برای زوجه سخت شود از جمله شرایط عسر و حرج هستند.

    در همین زمینه در ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی آمده: در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.

    طلاق توافقی

    بهترین راه طلاق

    طلاق توافقی جزو سریع ترین راه طلاق است. همانطور که از نامش معلوم است در این نوع طلاق زوج و زوجه با یکدیگر به توافق رسیده و در نهایت با ارائه گواهی عدم امکان سازش طلاق خودشان را رسمی میکنند

    اقسام طلاق بر اساس امکان رجوع

    در توضیح این مورد باید گفت که در مدت عده، مرد میتواند به زن رجوع کند. و در صورت پذیرش زن آن دو می توانند زندگی مشترک شان را از سر بگیرند.

    گفتنی است که طلاق بر اساس امکان رجوع دو نوع است: 

    1.  طلاق رجعی
    2.  طلاق بائن

    طلاق رجعی چیست؟

    در طول مدت زمان عده، مرد میتواند به زن بازگردد و در صورت تفاهم آنها میتوانند زندگی مشترک شان را ادامه دهند. گفتنی است که اگر عده تمام شود، حق رجوع نیز از بین خواهد رفت.

    طلاق بائن چیست؟

    بائن یکی از مهمترین اقسام طلاق است که در آن مرد اجازه رجوع به همسرش را ندارد. در همین زمینه و در ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی آمده:

    در موارد ذیل طلاق بائن است:

    • طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود
    • طلاق یائسه
    • طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
    • سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید

    همانطور که ملاحظه کردید طلاق شرایط و تشریفات خاص خودش را دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اقسام طلاق می توانید با بهترین وکیل طلاق در ارتباط باشید.

    درباره نویسنده

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    پیمایش به بالا