موسسه حقوقی وکیل آتی

جهت دریافت مشاوره پس از پرداخت تنها 79 هزار تومان با شماره 02191309276 تماس بگیرید تماس بگیرید

وکیل ارز دیجیتال-شکایت از کلاهبرداری ارز دیجیتال در سال 2023

تنظیم سند رسمی

در این مقاله ضمن معرفی انواع روش های کلاهبرداری ارز دیجیتال، به بررسی و نحوه شکایت از کلاهبرداری های ارز دیجیتال با کمک وکیل ارز دیجیتال می پردازیم.

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب ، یک هدر اضافه کنید

    مقدمه

    ارز دیجیتال نوعی پول غیر فیزیکی است که در کیف پول های دیجیتال نگهداری می شود. این روزها بازار ارزهای دیجیتال به سرعت در حال رشد است و انواع ارزهای دیجیتال، محبوبیت زیادی بین مردم پیدا کرده اند.

    وسیع بودن بازار ارزهای دیجیتال و همچنین رشد سریع آن، باعث شده است که افراد سودجوی زیادی در این بازار دست به کلاهبرداری های گسترده بزنند. از انواع مختلف کلاهبرداری ارز دیجیتال می توان به موارد زیر اشاره کرد:

     روش های پانزی، هرمی و شبکه ای

    • استخراج ابری
    •  صرافی ها و کیف پول های تقلبی
    •  فیشینگ
    •  توکن های بی ارزش
    •  سرقت کیف پول ارز دیجیتال

    در این مقاله به بررسی انواع مختلف کلاهبرداری ارز دیجیتال، قوانین ارز دیجیتال در ایران، نحوه شکایت از صرافی ارز دیجیتال، نحوه شکایت از کلاهبرداری ارز دیجیتال به کمک وکیل ارز دیجیتال و همچنین ارائه ی راهکارهایی برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری می پردازیم.

    روش های پانزی، هرمی و شبکه ای

    این سه روش، مهم ترین روش های کلاهبرداری ارز دیجیتال محسوب می شوند. در روش کلاهبرداری پانزی،فرد کلاهبردار با وعده سرمایه گذاری در پروژه های مختلف و دادن سود های نجومی، سرمایه های افراد مختلف را جذب می کند. با این حال هیچ سرمایه گذاری انجام نشده و هیچ پروژه ای وجود ندارد. فرد کلاهبردار در این روش با پرداخت سرمایه افراد جدید به افراد قدیمی تر (تحت عنوان سود)، اعتماد آنها را جلب کرده و به این طریق افراد جدید بیشتری را جذب می کند. زمانی که مقدار زیادی پول جمع شد و یا دیگر افراد زیادی وارد این چرخه نشدند، همه چیز متوقف شده و فرد کلاهبردار متواری می شود.

    یکی از کلاهبرداری هایی که به روش پانزی انجام شد، پروژه بیت کانکت بود که می توان از آن با عنوان بزرگترین کلاهبرداری در دنیای ارزهای دیجیتال نام برد. وعده ی سودهای غیر معقول و نجومی می تواند راهی برای تشخیص این نوع کلاهبرداری به شمار برود. در روش کلاهبرداری هرمی هم مانند روش پانزی، هیچ سرمایه گذاری انجام نمی شود و سود اعضای قدیمی تر از سرمایه های افراد جدید پرداخت می شود. با این تفاوت که در این روش، هر فردی که وارد مجموعه سرمایه گذاری می شود، باید افراد جدیدی را وارد کند.

    نمونه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی

    کلاهبرداری ارز دیجیتال به روش استخراج ابری

    Cloud Mining یا استخراج ابری یکی دیگر از انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال به شمار می رود. استخراج ابری یک روش جایگزین برای استخراج بیت کوین بدون نیاز به وجود سخت افزارهای مرتبط و یا نرم افزارهای استخراج می باشد. در کنار فوایدی که این روش استخراج می تواند برای ماینرها داشته باشد، ممکن است زمینه ی کلاهبرداری را به وجود بیاورد. در این روش، فرد ماینر با پرداخت ارزهای دیجیتال یا ارز فیات به صاحب مزرعه (شخصی که خدمات استخراج ابری را ارائه می دهد)، مقداری از قدرت هش را خریداری می کند.

    برای استخراج ابری دو روش وجود دارد:

    1. اجاره قدرت هش: ماینر قسمتی از قدرت هش که در یک مزرعه تولید می شود را اجاره می کند. در این حالت نیازی به پرداخت هزینه نگهداری و راه اندازی توسط ماینر وجود ندارد.
    2. ماینینگ میزبان: ماینر ها با خرید یا اجاره ی ماشین های استخراج در مزارع و پرداخت کردن هزینه های نگهداری و راه اندازی، شروع به کار می کنند.

    اما کلاهبرداری ارز دیجیتال در روش استخراج ابری چگونه صورت می گیرد؟ در این روش ممکن است شخص ماینر، هزینه هایی را بابت نگهداری و راه اندازی تجهیزات پرداخت کند و در ازای آن هیچ سودی دریافت نکند. پس در صورتی که قصد سرمایه گذاری در زمینه استخراج ابری را دارید، بهتر است قبل از این کار، کلیه اطلاعات لازم را در مورد شرکت مربوطه جمع آوری کنید.

    کلاهبرداری ارز دیجیتال به روش فیشینگ

    یکی از انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال، روش فیشینگ است. از جمله رایج ترین روش های فیشینگ عبارت است از:جعل نمودن هویت یک سایت یا شخص: این روش، یکی از راحت ترین روش ها برای فریب دادن افراد محسوب می شود. در این روش شما برای ورود به یک سایت، روی لینک آن کلیک می کنید. اما در اصل به یک سایت مشابه سایت مورد نظر هدایت می شوید که URL آن شباهت بسیاری به سایت اصلی دارد. پس از اینکه وارد سایت شدید و اطلاعات خود را وارد کردید، افرادی که پشت سایت جعلی قرار گرفته اند، با استفاده از اطلاعات شما به سایت اصلی وارد شده و ارزهای دیجیتال شما را سرقت می کنند. تغییراتی که در لینک سایت جعلی اعمال می شود، اغلب آنقدر ناچیز است که ممکن است از آن غافل شوید. این تغییر می تواند در یک حرف، عدد یا علامت ایجاد شود. در حالت جعل هویت یک شخص، ممکن است با اکانت هایی در فضای مجازی مواجه شوید که با نام برخی افراد مشهور ایجاد شده اند. به عنوان مثال امکان دارد یک اکانت اینستاگرام با نام کاربری بیل گیتس ببینید یا یک ایمیل دریافت کنید که آدرس آن مشابه آدرس ایمیل یک شرکت معتبر باشد. در این موارد، اغلب تغییرات ناچیزی در حروف و یا اعداد آدرس ایمیل ایجاد می شود که افراد زیادی ممکن است به آن توجه نکنند.فرستادن یک ایمیل تقلبی برای کسب اطلاعات: این روش در مقایسه با روش قبلی کمی پیچیده تر است. در این روش، شخص کلاهبردار با ویرایش کردن متاداده خود و تطبیق دادن آن با اطلاعات یک شرکت معتبر، اقدام به کلاهبرداری می کند. سپس به عنوان نمونه یک ایمیل تقلبی برای شما می فرستد و اطلاعات اکانت شما را به دست می آورد.

    کلاهبرداری ارز دیجیتال از طریق صرافی ها و کیف پول های تقلبی

    کلاهبرداری از طریق صرافی ها و کیف پول های تقلبی، یکی دیگر از انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال است. در این روش، فرد کلاهبردار اقدام به ساخت برنامه ها یا سایت هایی می کند که شباهت زیادی به صرافی ها و کیف پول های شناخته شده دارد. سپس افراد مختلف اقدام به سپردن ارزهای دیجیتال خود به این صرافی ها یا کیف پول ها کرده و دیگر امکان برداشت پول خود را نخواهند داشت.برخی دیگر از صرافی ها کارمزدهای زیادی از افراد می گیرند یا شرایط برداشتن پول را خیلی سخت می کنند.سرقت کیف پول ارز دیجیتال یکی دیگر از انواع کلاهبرداری ارز دیجیتال محسوب می شود که با هک کردن کیف پول افراد انجام می گیرد.

    کلاهبرداری ارز دیجیتال از طریق توکن های بی ارزش

    در چند سال اخیر با رونق گرفتن بازار ارزهای دیجیتال، افراد زیادی توکن های خود را به این بازار عرضه کرده اند. ساختن توکن هایی مشابه توکن های شناخته شده، از دیگر اقداماتی است که افراد سودجو در بازار ارزهای دیجیتال انجام می دهند. برای تشخیص توکن های تقلبی و بی ارزش از توکن های معتبر، باید درمورد شرکتی که این توکن ها را معرفی کرده است تحقیق کنید.

    بررسی قوانین ارز دیجیتال در ایران

    با تغییرات گسترده ای که روز به روز در بازار ارزهای دیجیتال رخ می دهد، قوانین ارز دیجیتال در ایران هم تغییراتی را پشت سر گذاشته است. استخراج ارزهای دیجیتال در ایران با کسب مجوز های لازم از وزارت صنعت، معدن و تجارت و راه اندازی دستگاه های ماینینگ استاندارد، امکان پذیر است.

    در صورت نداشتن مجوزهای لازم برای استخراج ارزهای دیجیتال، دولت این اجازه را دارد که دستگاه های ماینینگ را ضبط کند. قوانین خرید و فروش ارزهای دیجیتال در سال 1397 در ایران تصویب شد. بر اساس این قوانین، در مراکز بانکی و مالی ایران نمی توان از ارزهای دیجیتال استفاده کرد.

    به صورت کلی از ارزهای دیجیتال نمی توان به عنوان پول رایج برای انجام پرداخت های استفاده کرد. طبق قوانین ارزهای دیجیتال ایران، خرید، فروش و نگهداری انواع ارزهای دیجیتال در صرافی ها و کیف پول های معتبر، کاملا قانونی است. صرافی های ارزهای دیجیتال با کسب مجوز های لازم می توانند اقدام به فعالیت کنند. البته این صرافی ها از نظر قانونی وظیفه دارند اقدام به ثبت کلیه تراکنش ها کنند و اگر لازم بود این اطلاعات را به بانک مرکزی بدهد.

    شکایت از کلاهبرداری ارز دیجیتال

    درست است که ارزهای دیجیتال هنوز در ایران به طور کامل به رسمیت شناخته نشده اند. با این حال در صورتی که در ایران کلاهبرداری ارز دیجیتال یا عدم انجام تعهدات در این باره رخ بدهد، می توان با کمک یک وکیل ارز دیجیتال، دادخواست حقوقی آن را به دادگاه ارائه داد و دادگاه موظف است به آن رسیدگی کند.

    از جمله مهم ترین پرونده هایی که در حوزه ارزهای دیجیتال مطرح می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • کیف پول های تقلبی و سرقت کیف پول ارز دیجیتال
    •  کلاهبرداری از طریق طرح های پانزی و فیشینگ
    •  مزرعه های استخراج ارزهای دیجیتال و توقیف کردن دستگاه های ماینینگ
    •  خرید یا فروش ارزهای دیجیتال و تحویل ندادن این ارزها یا بهای آن
    •  گرفتن سرمایه از افراد توسط معامله گرهای بازار ارزهای دیجیتال و ضرر کردن

    در صورتی که یک صرافی اقدام به اخذ مبالغی از افراد کرده و در ازای آن ارزهای دیجیتال خواسته شده را پرداخت نکند، می توان با کمک وکیل ارز دیجیتال، اقدام به ارائه دادخواست و شکایت از صرافی ارز دیجیتال کرد.

    برای شکایت از کلاهبرداری ارز دیجیتال و همچنین شکایت از صرافی ارز دیجیتال، لازم است که به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده یا از یک وکیل ارز دیجیتال کمک بگیرید.

    دو روش برای شکایت کردن وجود دارد: تقدیم دادخواست حقوقی یا ارائه شکواییه

    دادخواست حقوقی شامل دو قسمت می شود: استرداد وجه یا الزام به انجام تعهد زمانی که قصد کلاهبرداری از ابتدای امر وجود داشته باشد، وکیل ارز دیجیتال ابتدا باید دادخواست کیفری ارائه دهد. سپس دادسرا کیفرخواست صادر کرده و پرونده را به دادگاه می فرستد. برای شکایت از کلاهبرداری ارز دیجیتال، بهتر است فرد زیان دیده برای پیشبرد بهتر پرونده، از یک وکیل ارز دیجیتال که تجربه و تخصص کافی در مبحث ارزهای دیجیتال داشته باشد کمک بگیرد.

    در تصویر زیر یک نمونه شکایت از کلاهبرداری ارز دیجیتال که توسط یک وکیل ارز دیجیتال انجام شده است را مشاهده می کنید.

    فرم درخواست مشاوره

    لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

    نتیجه گیری

    همانطور که در این مقاله مورد اشاره قرار گرفت، با رونق گرفتن بازار ارزهای دیجیتال، روش های زیادی برای کلاهبرداری ارز دیجیتال به وجود آمده است. برای جلوگیری از کلاهبرداری ارز دیجیتال،  راهکارهایی وجود دارد که در ادامه مورد اشاره قرار می گیرد:

    •  اطلاعات خود در زمینه ارزهای دیجیتال را به روز نگه دارید و بدون کسب دانش لازم به این حوزه وارد نشوید.
    •  از سایت های ناشناس و نامعتبر ارزهای دیجیتال خریداری نکنید.
    •  اطلاعات کیف پول و صفحات مجازی خود را به کسی ندهید.

    با این حال پس از صورت گرفتن کلاهبرداری بهتر است از یک وکیل ارز دیجیتال با تجربه برای شکایت کردن کمک بگیرید.

    وکیل الزام به تنظیم سند رسمی
    4.4/5 - (8 امتیاز)

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    درباره نویسنده

    پیمایش به بالا